Drept la Implinire Sezonul 2

Podcast Drept la Implinire

Drept la Împlinire este mai mult decât un minipodcast de dezvoltare personală; este o scurtă călătorie din care te întorci cu doze mici de inspirație, informație și motivație la profesia pe care o iubești. Fiecare episod îți poate oferi prilejul unui moment de reflecție sau repaus în care sa te conectezi la resursele tale interioare și stresul negativ să se diminueze. 

Păstrăm inspirația, creativitatea și motivația din primul sezon și continuăm călătoria în cel de-al doilea sezon! Subiecte și teme noi așteaptă să le explorăm. În sezonul 2, episoadele apar bisăptămânal.

Episoadele sezonului 1 le poți asculta aici.

Dacă vrei să-mi transmiți o idee, un gând sau o întrebare cu privire la podcast, scrie-mi pe adresa de e-mail dedicată: podcast@ancutacosma.ro

Podcastul Drept la Împlinire îl poți asculta și pe platformele de streaming (audio, video).

Pentru noutăți, abonează-te și la paginile din social media ale podcastului.

Sezonul 2

Episod 126 – Pierderi și Dor – Conversații cu Sens despre Pierderi – În acest episod explorăm câteva idei despre subiectul pierderii – pierderilor și dorului. Așa după cum menționez și în cadrul episodului, detaliile pachetului de coaching pentru managementul pierderilor DOR – Conversații cu Sens despre Pierderi le găsești aici. Aplică până pe data de 31 mai a.c.

Episod 125 – 3 idei despre Coaching în Săptămâna Internațională a Coachingului publicat în 15.05.2024 – Întrucât ne aflăm în Săptămâna Internațională a Coachingului, în acest episod explorăm trei idei despre coaching și impactul său în dezvoltarea personală și profesională. Te invit să asculți acest episod, mai ales dacă dacă te gândești să apelezi la serviciile unui coach.

Episod 124 – Luna Conștientizării Sănătății Mintale – 3 Idei despre Sănătatea Mintală și Profesie publicat în 09.05.2024 – Episodul cu numărul 124 este unul dedicat lunii conștientizării sănătății mintale. Autoevaluarea, recunoașterea semnelor stresului se numără printre ideile cheie care îți pot oferi ghidare și inspirație în gestionarea sănătății mintale în viața profesională și personală. Te invit să asculți episodul!

Episod 123 – Coaching pentru Juriști – Scurt Studiu de Caz publicat în 25.04.2024 – În acest episod explorăm beneficiile coachingului pentru juriști, prin intermediul unui studiu de caz care demonstrează puterea acestui proces. Ascultă episodul pentru a înțelege cum coachingul poate susține juriștii în gestionarea stresului, creșterea performanței și atingerea succesului în cariera lor juridică.

Episod 122 – Întrebări pentru Împlinire – Întrebări pentru Descoperirea Sinelui și Identității publicat în 24.04.2024 – În acest episod inaugurăm o nouă rubrică: Întrebări pentru Împlinire. Descoperă puterea întrebărilor provocatoare, care îți pot aduce insight-uri și îți pot schimba perspectiva. Primul episod al noi rubrici începe cu o întrebare simplă, însă profundă. Este o întrebare care te poate ajuta pe drumul descoperirii Sinelui și Identității tale. Te invit să asculți episodul!

Aici găsești articolul de pe blog menționat în cadrul episodului.

Episod 121 – Eviți situații (profesionale) din prezent pe baza unor situații trecute?! publicat în 18.04.2024 – Experiențele trecute ne pot influența modul în care acționăm în prezent. Dacă eviți situații din prezent pe baza unor situații trecute, te invit să asculți episodul pentru a afla câteva idei ce te pot ajuta să gestionezi situațiile din prezent fără a rămâne prins(ă) în capcana situațiilor vechi.

Episod 120 – Starea de bine – Evaluează-o, pentru Oportunități de Dezvoltare! publicat în 17.04.2024 – Descoperă cum să-ți evaluezi starea de bine și să identifici oportunități de dezvoltare în acest episod. Explorează dimensiunile stării de bine și descoperă idei și instrumente practice pentru dezvoltarea ta personală și profesională. Îmbunătățește-ți calitatea vieții și trăiește mai împlinit! Te invit să asculți episodul! Resursa gratuită menționată în episod o găsești aici.

Episod 119 – Cum gestionezi emoțional situația în care ți-a fost preluată ideea, fără să-ți fie recunoscut meritul – publicat în 11.04.2024 – Situația în care ideile tale sunt preluate fără a-ți fi recunoscut meritul este una delicată. Cu accent pe aspectele emoționale și raționale, descoperă în acest episod câteva perspective care te pot ajuta în fața unei astfel de provocări.

Episod 118 – De la ”A Face” la ”A Fi”, De la ”A Avea” la ”A Fi” publicat în 10.04.2024 – Descoperă puterea trecerii de la „a face” sau „a avea” la „a fi”. Într-o lume agitată în care ne străduim să facem tot mai mult în speranța că vom obține mai multe și că vom simți o satisfacție mai profundă, în acest episod vei găsi o invitație la introspecție și conștientizare. Te invit să afli cum să îți ghidezi acțiunile pentru a-ți atinge potențialul maxim și a trăi autentic.

Episod 117 – Cum să Rămâi în Flow și Să nu Treci la Stres în Activitatea Profesională publicat în 04.04.2024 – Descoperă cum să-ți menții starea de flow în activitatea ta profesională și să eviți tranziția către stres! În acest episod, vei afla câteva elemente sau aspecte care cresc șansele ca tranziția de la flow la stres să se întâmple, cât și strategii practice pentru a rămâne concentrat și productiv. Te invit să-l asculți.

Episod 116 Ești Valoros și Demn de Iubire! publicat în 03.04.2024 – În acest episod-cheie al podcastului, explorăm conceptele de valoare personală și iubire de sine. Descoperă idei care te pot ajuta să-ți întărești sentimentul de valoare și să-ți dezvolți încrederea în propriile tale resurse și potențial. Te invit să-l asculți.

Episod 115 – 5 Strategii pentru a Râde Mai Des în Fiecare Zi publicat în 28.03.2024 – Descoperă puterea umorului în viața ta de zi cu zi în acest episod! De la observarea și aprecierea momentelor amuzante din jurul nostru, până la cultivarea râsului, vei găsi în acest episod strategii utile pentru a aduce umorul în rutina ta zilnică. De ce? Pentru că umorul ne poate ajuta să eliberăm stresul, să stimulăm gândirea creativă și multe altele. Te invit să asculți episodul și să descoperi cum să râzi mai des și să te simți mai bine în fiecare zi!

Episod 114 – Independență sau Colaborare în Cariera Profesională?! publicat în 27.03.2024 – În acest episod, explorăm o dilemă întâlnită frecvent în viața profesională: alegerea între a merge pe cont propriu sau a colabora într-o echipă. Analizăm câteva dintre argumentele pro și contra pentru fiecare dintre opțiuni. Te invit să asculți episodul pentru a afla mai multe. Îți poate fi util în evoluția carierei tale!

Episod 113 – Povestiri pentru Împlinire – Povestea Pescărușului publicat în 21.03.2024 – În acest episod vei descoperi o nouă rubrică. Este creată pentru a ne inspira și îndruma în călătoria noastră spre împlinirea personală și profesională! Te invit să asculți episodul și să descoperi prima poveste a rubricii, o scurtă parabolă despre căutarea împlinirii.

Episod 112 – De la Stres la Energie – Eustres, nu Distres! – Numirea Emoțiilor publicat în 20.03.2024 – În acest episod explorăm cum numirea emoțiilor te poate ajuta în transformarea stresului în energie. Descoperă cum acest act simplu îți poate îmbunătăți viața profesională și personală. Te invit să asculți acest episod. 

Episod 111 – Feedback fără Prejudecăți publicat în 14.03.2024 – Descoperă cum să recunoști și să gestionezi percepțiile subiective în feedback pentru a-ți îmbunătăți comunicarea și performanța profesională. O bună capacitate de a gestiona feedbackul poate contribui la reducerea stresului și la îmbunătățirea performanței în activitatea profesională. Te invit să asculți episodul.

Episod 110 – Despre Sensibilitate publicat în 13.03.2024 – În primul episod al lunii martie, explorăm cum sensibilitatea poate fi o sursă de putere în viața noastră personală și profesională. Te invit să asculți episodul și să descoperi cum să-ți valorifici sensibilitatea pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții și performanța în carieră.

Episod 109 – Generații Familiale în Aceeași Profesie: Provocări și Perspective publicat în 29.02.2024 – Explorăm provocările și perspectivele complexe întâmpinate de profesioniștii cu antecesori într-o profesie sau un domeniu profesional. Presiunea de a se ridica la înălțimea așteptărilor, dificultățile de comunicare între membrii de familie din generații diferite care activează în aceeași profesie sau același domeniu, gestionarea stresului asociat cu menținerea tradiției familiale și a reputației sunt câteva din ideile acestui episod. Te invit să-l asculți.

Episod 108 – Prima Generație într-o Profesie: Provocări și Perspective publicat în 28.02.2024 – În acest episod, explorăm provocările și perspectivele primei generații de profesioniști din linia familială sau dintr-o comunitate. Discutăm despre câteva dintre presiunile și dificultățile pe care le pot întâmpina. Nu lipsesc nici strategiile pentru depășirea acestor obstacole, printre care se numără construirii unei identități profesionale solide și practicarea îngrijirii de sine! Te invit să asculți episodul.

Episod 107 – Cercetări și Perspective despre Stres – publicat în 22.02.2024 – Explorăm câteva cercetări și perspective despre stres în acest nou episod. Ascultă-l pentru a descoperi care este impactul stresului asupra sănătății noastre și care sunt câteva concluzii interesate ale cercetărilor. 

Episod 106 – Efectul Michelangelo – publicat în 21.02.2024 – În această săptămână specială aflată sub semnul geniului sculptorului Constantin Brâncuși, explorăm un concept interesant care face trimitere la un alt geniu al artelor. În acest episod poți afla despre Efectul Michelangelo sau cum partenerii – din viața personală sau profesională – ne pot ghida în realizarea potențialului nostru latent.

Episod 105 – Cupluri (și) în Profesie vs. Cupluri cu Profesii Diferite: Avantaje și Provocări – publicat în 15.02.2024 – În acest episod al podcastului Drept la Împlinire, explorăm avantajele și provocările cuplurilor în care partenerii au aceeași profesie vs. cele în care partenerii au profesii diferite. Descoperă câteva strategii utile pentru menținerea unei relații echilibrate și împlinite indiferent în care dintre aceste două situații se află relația voastră de cuplu. Te invit să asculți episodul.

Episod 104 – Relația de Cuplu și Lumea Profesională: Idei practice pentru a găsi Echilibrul – publicat în 14.02.2024 -În acest episod explorăm câteva idei care să te ajute în obținerea unui echilibru între viața personală și cea profesională în cadrul relației tale de cuplu. Ascultă pentru a afla cum poți crea armonie în cuplu în contextul unei lumii profesionale complexe. Trimiteri la alte episode ale podcastului: Sezon 1 – Episod 52 – 3 idei pentru o relație de cuplu împlinită.

Episod 103 – Coaching pentru juriști – O soluție personalizată pentru nevoile juriștilor?! – publicat în 08.02.2024 – Episodul 103 al podcastului Drept la Împlinire aduce o nouă rubrică, una specială. În cadrul acestui prim episod al rubricii ”Coaching pentru juriști”, descoperă nevoile comune ale profesioniștilor din domeniul juridic și beneficiile coachingului pentru aceștia. Ascultă acum pentru a începe să-ți dezvolți potențialul ca jurist.

Episod 102 – Puterea obiceiurilor mici: Despre autocritica excesivă – publicat în 07.02.2024 – Punctul de plecare al acestui episod se află în întrebarea care mi-a fost adresată în cadrul unui eveniment la care am participat luna trecută. Te invit să asculți acest episod în care vom explora cum un obicei, ce este practicat adeseori de unele persoane, are un impact invers celui dorit. 

Episod 101 – De la Stres la Energie – Eustres, nu Distres! – publicat în 01.02.2024 – Episodul 101 din sezonul 2 al podcastului vine cu o rubrică nouă, intitulată: De la Stres la Energie – Eustres, nu Distres! Dacă îți dorești o carieră împlinită, în acest episod, vei găsi 4 idei cheie care te pot ajuta să experimentezi mai mult eustres sau stres pozitiv și mai puțin distres sau stres negativ. Dacă ești în cautare de resurse practice care te pot ajuta cu gestionarea nivelului de stresului, te invit să vizitezi categoria ‘Resurse‘ din pagina mea de internet. Nu uita să te abonezi pe platforma ta preferată de podcast pentru a fi mereu la curent cu viitoarele episoade. În acest mod, vom explora împreună aspecte care să te susțină în trăirea unei vieți și cariere împlinite! Trimiteri la alte episode ale podcastului: Sezon 1 – Episod 98 – Gestionarea Stresului și Echilibrul Emoțional.

Episodul Introductiv – Sezonul 2

Episod Introductiv Sezon 2 – Drept la Împlinire la Începutul Unui Nou Sezon – publicat în 30.11.2023 – Episodul Introductiv al Sezonului 2 reprezintă un moment special. Cum vom continua călătoria?! Află ascultând acest episod introductiv. Și la Sezon Nou – Podcast Intro Nou!

Podcast Drept la Implinire

Disclaimer: Ideile, opiniile, exemplele sau sugestiile prezentate in acest podcast nu inlocuiesc recomandarile personalizate oferite de catre specialisti, iar acolo unde este cazul, acestea nu inlocuiesc diagnosticele sau tratamentele. Urmeaza sfatul medicului si nu intrerupe cele prescrise de acesta. Ideile, exemplele sau sugestiile prezentate nu reprezinta solutii personalizate. Pentru a afla ce este potrivit pentru tine si situatiile cu care te confrunti, apeleaza la un coach, psiholog sau, daca este cazul, la medic.

Credit Intro Music: Daddy_s_Music from Pixabay, Stock media provided by TheGlenSound/Pond5

Informații contact

coach@ancutacosma.ro

0728 144 607