Informații contact
Hai sa spunem lucrurilor pe nume: cu toții suntem stresați!
Fie că jucăm prea multe roluri simultan în viață noastră, fie că ne îngrijorează viitorul sau pur și simplu lucrăm sub multă presiune, 8 din 10 persoane declară că:
„Sunt stresat(a) de nu mai pot!”
Pentru că stresul este un răspuns chimic la schimbare, el este inevitabil în viața noastră, a tuturor.
Mai mult decât atât, între anumite limite, stresul este un ajutor prețios. Da, pentru că te pune în mișcare și te ajută să acționezi spre a-ți atinge scopurile.
Problema intervine atunci când ai o profesie în care lucrezi sub presiune. Atunci devii expus unui nivel înalt de stres în mod constant: zi de zi, luna de luna, an de an.
Ceea ce nu este o situație pe care corpul nostru o poate gestiona.
Dacă te regăsești în acest scenariu, ești în locul potrivit!
Exact cu tine în gând am creat acest ghid! Am pus laolaltă 13 metode sau tehnici eficiente, bazate pe știința, de a gestiona acest stres și de a îl transforma dintr-un SABOTOR într-un STIMULANT al carierei tale.
Ghidul conține:
- Un test pe care îl poți face efectua on-line, pentru a îți autoevalua nivelul de stres in 10 minute (ca sa îți dai seama cum stai de fapt!),
- Un exercițiu care să te ajute să începi să-ți regândești relația cu stresul,
- Un video pe care îl poți urmări on-line care îți va reconfigura total percepția asupra rolului pe care stresul îl joaca în viața ta profesională,
- 13 tehnici și alte resurse pe care le poți folosi începând de mâine pentru a coborî nivelul stresului în viața ta la un nivel benefic.
Introdu-ți datele mai sus și îl vei primi imediat!
După înscriere, vei primi e-mailuri tip newsletter, resurse gratuite pe care le pregătesc, informări despre serviciile, cursurile sau evenimentele pe care le voi organiza.
Te poți dezabona oricând prin intermediul link-ului de dezabonare pe care îl găsești în fiecare e-mail.
Prin înscriere ești de acord cu termenii și politicile paginii de internet.

Cine sunt?
Sunt Ancuța Cosma – coach, consilier vocațional, trainer, odinioară avocat. Am schimbat domeniul juridic în care am activat pentru o perioadă de peste 12 ani, cu cel al dezvoltării personale – coachingului, în care am pășit încă din anul 2019. Abordarea pe care o folosesc în coaching este cognitiv-comportamentală.
Am adunat multe ore de pregătire teoretică și practică în coaching, consiliere vocațională, training. La acestea se adaugă orele de pregătire teoretică și practică care au făcut parte din experiența mea profesională anterioară, respectiv cele de mentorat și voluntariat. Sunt fondator Coaching pentru juriști®.
”A învăța” și ”a aplica / a munci” sunt verbe importante pentru mine. Voi rezuma ce știu sau ce am aflat până acum și ce vreau să le transmit profesioniștilor care au lucrat și vor lucra cu mine astfel:
– Avem dreptul să fim împliniți în profesiile noastre și acestea încep cu fiecare dintre noi;
– Avem resurse interioare și ne putem mult mai repede dezvolta și adapta, depășind evenimente dificile, obstacole emoționale și/sau practice, cu susținerea potrivită.
Ce spun cei care au lucrat cu mine?
Iată câteva extrase din testimonialele clienților:
A. – Domeniul Juridic/Drept
”(…) nivelul de stres profesional pe care l-am resimțit la începutul antrenamentului a scăzut mult și sunt mai relaxată. (…) În sala de judecată, nu mai am emoții așa puternice, iar datorită coachingului, când am emoții, le gestionez mai ușor. În plus, mi-am găsit și o tonalitate în vorbire la partea de sală. (…) De asemenea, sesiunile m-au mobilizat ca să fiu consecventă și să lucrez și în afara sesiunilor la gestionarea stresului, a emoțiilor. M-a ajutat mult faptul că am putut să-mi verbalizez dificultățile, să le adresez și să discut cu cineva care mă susține și care înțelege provocările profesionale, având aceiași formare juridică ca și mine, precum și experiența de a munci efectiv în domeniu. (…)”
I. – Domeniul Sănătății Mentale
”Procesul meu de coaching cognitiv-comportamental cu Ancuța a produs rezultate palpabile și care s-au menținut în timp. Am lucrat pe obiective diverse legate de sănătate (de exemplu, a reduce comportamente nesănătoase legate de alimentație și a adopta comportamente sănătoase) și de viața personală (…). Pentru mine, a funcționat foarte bine abordarea ei, care a ținut cont de nevoile, emoțiile și dorințele mele, mergând totodată la un nivel foarte concret de planificare și implementare a obiectivelor. Pe lângă explorarea și implementarea în mod țintit, dar și cuprinzător a obiectivelor, succesul procesului are legătură și cu alianța pe care am format-o cu Ancuța. (…)”
E.A. – Domeniul Financiar/Contabil
”Sesiunile de coaching cognitiv-comportamental pe care le-am avut (…), au fost o experiență deosebit de profundă și utilă pentru a mă orienta în direcția cea bună. Toată atenția a fost centrată pe mine, făcându-mă să descopăr o mulțime de elemente fundamentale care m-au ajutat să-mi ating obiectivele pe care mi le-am propus atunci când am ales să particip la aceste sesiuni. Am fost adusă în situația de a căuta în mine însămi resurse, energii, informații, motivații, întrebări și răspunsuri. (…)
Atmosfera a fost una deosebit de relaxată în care s-au succedat prezentările teoretice, exercițiile și discuțiile concentrate pe schimbul constructiv de feedback. (…) Recomand cu drag!”
Poți citi testimonialele în întregime, la secțiunea Testimoniale.
Îndemnul meu este să păstrezi aproape de tine această resursă gratuită.
Este un ghid la care poți reveni când simți nevoia, pentru a-ți readuce aminte care sunt metodele utile ce te pot ajuta în regândirea relației tale cu stresul profesional.
Și, parafrazându-l pe biochimistul H. Selye, fondatorul teoriei stresului, nu uita că important nu este ceea ce ți se întâmplă, ci felul în care percepi faptul respectiv.