Despre mine

Ancuta Cosma
Consilier vocațional - Coach - Trainer

I coach and counsel knowledge-based

pun suflet, pasiune, rațiune și puțin umor în ceea ce fac. 

M-am născut în Baia Mare, la finalul anilor ’70 🙂 , unde mi-am petrecut o mare parte din viață, iar în prezent, de ani buni, locuiesc în Cluj-Napoca.

După absolvirea studiilor liceale filologice, am urmat facultatea de științe juridice și după o perioadă considerabilă de timp, din dorința de a învăța și a experimenta, am urmat și studiile juridice masterale.

Dacă timp de peste 12 ani profesia mea a fost una juridică, în urma unui proces personal de introspecție, care a inclus pentru o perioada de timp consilierea psihologică individuală, am descoperit că domeniul științelor psiho-sociale mă pasionează și am decis să acționez în a-mi urma această pasiune. În acest sens, în perioada septembrie 2019 martie 2020, am urmat cursul de specializare necesar pentru a dobândi calitatea de coach, alegând formarea în coachingul cognitiv-comportamental, întrucât am apreciat că acesta îmi oferă instrumentele necesare pentru a oferi suport personalizat, fundamentat științific, în mod profesionist. Ulterior, am urmat și cursul de specializare pentru obținerea calității de consilier vocațional, deoarece în sesiunile de coaching, clienții nu au venit doar cu aspecte ale vieții personale, ci și cu aspecte din domeniul vieții profesionale. Astfel, natural, am simțit nevoia de a dobândi și alte instrumente specifice pentru a susține rezolvarea de probleme din această arie importantă a vieții.

Știu că avem resurse interioare și că putem depăși evenimente dificile de viață, obstacole emoționale și/sau practice, experiența personală – atât din poziția de client (în cadrul sesiunilor individuale de coaching pentru formarea în coaching, cât și în cadrul sesiunilor de consiliere psihologică individuală), cât și din poziția de coach fiind pentru mine un reper și o dovadă în acest sens. Mai mult, propriei mele experiențe pot spune că i se alătură și experiențele celor cu care am lucrat chiar din timpul formării în coaching, cărora – spre satisfacția lor și a mea – demersul de coaching cognitiv-comportamental le-a adus beneficii.

Din perspectiva formărilor urmate, a profesiilor și a activităților desfășurate sunt:

  • Consilier vocațional sau privind orientarea în carieră sau career coach (COR 242315 – ocupație: consilier vocațional), ca urmare a absolvirii în luna decembrie 2021 a cursului de specializare organizat de Centrul Confident Business Training, curs acreditat A.N.C. De asemenea, sunt în curs de dobândire a calității de membru ACROM.
  • Coach (COR 242412 – ocupație: specialist în activitate de coaching), în urma absolvirii cursului de specializare organizat de International Association of Cognitive Behavioral Coaching (I.A.C.B.C.), în perioada septembrie 2019 – martie 2020, curs acreditat A.N.C., având formare în coaching cognitiv-comportamental. Din perspectiva domeniilor de aplicabilitate ale coachingului, cursul de specializare a vizat atât domeniul: coachingul vieții personale (eng. life coaching), cât și domeniul coachingului organizațional. În calitatea de coach, sunt membru (Associate CBC Practitioner) al I.A.C.B.C., precum și membru al A.P.C.C.R.
  • Am participat și absolvit de asemenea și formarea de bază în Interviul motivațional, formare care s-a desfășurat în intervalul 19 21.02.2020, la Cluj-Napoca, organizatori: Ekklesia Advies, Olanda –  Bert Bakker, Asociația Preventis, Cluj-Napoca Tabita Cernica.  
  • Formator adulți/trainer (COR 242401 ocupație: formator), în urma absolvirii cursului de specializare organizat de Clemon S.R.L., în perioada martie-aprilie 2019, curs acreditat A.N.C.
  • Am de asemenea și calitatea de avocat, promovând în sesiunea mai 2020 și examenul pentru înscrierea pe lista administratorilor și lichidatorilor pentru procedura insolvenței persoanelor fizice.
  • Am activat și activez ca voluntar/mentor.

Informații contact

coach@ancutacosma.ro

0728 144 607