Coaching pentru Juriști®

De ce coaching pentru juriști ?

Pentru că este necesar, util și benefic.

Dorești o programare?

Click aici

Domeniul dreptului este unul în care își desfășoară activitatea persoane care dincolo de pasiunea cu care abordează aspectele vieții lor profesionale, sunt posesorii unor profesii solicitante, atât prin prisma mediului de muncă în care activează, cât și a responsabilității pe care activitatea fiecăreia dintre profesiile juridice o implică.

A lucra cu noțiuni sau concepte cum sunt cele de ”adevăr”, ”dreptate”, ”echitate”, ”morală” și altele asemenea, concepte importante, ample și care trebuie aplicate și pliate situațiilor juridice concrete, fie în mod public, fie nepublic, însă totuși în contexte procedurale formale, deși ar trebui să reprezinte provocări profesionale în sens pozitiv, pot deveni și devin uneori situații generatoare de stres negativ (distres).

 

Astfel, mulți dintre practicienii dreptului lucrează cu sistemul nervos simpatic mereu în alertă, atenția, gândirea și motivația fiind mereu suprasolicitate, ceea ce implică consum fizic și psihic – intelectual. Desfășurarea activității profesionale în acest domeniu implică, așadar, multiple doze nesănătoase de distres, câteodată chiar de mai multe ori în aceeași zi. Cu privire la aceasta, este susținut științific că pe termen lung stresul negativ favorizează apariția unor tulburări grave care se răsfrâng asupra sănătății psihice și fizice, printre care: anxietate, depresie, tulburări de comportament alimentar, tulburări cardio-circulatorii, tulburări digestive etc.

Pentru menținerea stării de bine și îmbunătățirea acesteia, pentru prevenirea îmbolnăvirilor și pentru limitarea efectelor pe care stresul negativ îl aduce, este important ca practicienii dreptului

  • să recunoască, să reducă sau să elimine factorii de distres prin dezvoltarea unor abilități și însușirea unor tehnici,
  • să se asigure că au un echilibru între timpul dedicat profesiei și timpului liber, un program de relaxare individual fiind mai mult decât necesar,
  • să învețe să-și recunoască și exteriorizeze emoțiile,
  • să învețe autocontrolul etc.

Când scriu toate acestea, scriu din perspectiva persoanei care a practicat o asemenea profesie, care a fost supusă provocărilor domeniului și care a cunoscut în cele din urmă și efectele stresului asupra sănătății. Însă, scriu și din perspectiva persoanei care cunoaște că există proceduri, metode, tehnici care pot limita efectele stresului și care prin aplicarea lor consecventă îi pot ajuta pe practicienii dreptului să își desfășoare activitatea profesională în condiții mai bune.

Am conceput astfel acest demers de coaching gândindu-mă la necesitatea existenței acestuia, la utilitatea și beneficiile pe care le poate aduce practicienilor cu vechime în acest domeniu, celor care se află la începutul unei cariere juridice, precum și celor care sunt încă în curs de finalizare a studiilor juridice și care își doresc să poată practica profesia aleasă, cât mai mult timp, cu împliniri în fiecare dintre dimensiunile importante din viața lor (emoțională, profesională, intelectuală-cognitivă, spirituală, fizică și socială).

Cred că demersul de coaching este necesar, util și benefic atât seniorilor dreptului, cât și juniorilor, tocmai pentru ca toți să se bucure de domeniul profesional ca parte integrantă dintr-o viață plăcută (pleasant life), o viață bună (good life) și o viață cu sens (meaningful life) (concepte care aparțin lui Martin E. P. Seligman – psiholog american, profesor de psihologie, autor, fondator al Psihologiei Pozitive).

Ce cuprinde demersul de coaching pentru juriști?

Dorești o programare?

Click aici

Procedural, demersul de coaching pentru juriști cuprinde o serie de etape, dintre care etapa premergătoare este reprezentantă de o evaluare pentru a stabili în ce măsură coachingul este adecvat situației clientului, dificultăți(lor) întâmpinate.

Ulterior, se vor stabili obiectivele și planul de coaching, demersul încheindu-se cu evaluarea rezultatelor, prin câteva sesiuni de menținere. 

 

Pe fond, în cadrul demersului de coaching, în funcție de obiectivele stabilite, folosind proceduri cognitiv-comportamentale pot fi abordate și următoarele aspecte:

  • Stresul – cu accent pe stresul negativ și emotiile functionale vs. emotiile disfunctionale,
  • Modalitățile prin care pot fi modificate stările emotionale, astfel încât să reducem sau să eliminăm stresul negativ,
  • Abilitățile care au un rol protector asupra sănătăţii.

În completarea celor de mai sus, pentru a înțelege și mai bine domeniul coachingului cognitiv-comportamental, vă invit să accesați și secțiunea Despre coachingul cognitiv-comportamental a paginii.

Durata sesiunilor și a demersului de coaching

Dorești o programare?

Click aici

În funcție de dificultățile întâmpinate și de obiectivele vizate, sesiunile individuale din cadrul demersului de coaching pot avea o durată între 30 – 60 minute/sesiune. Întrucât în coaching, atingerea obiectivelor fixate se face de regulă în câteva sesiuni,  acest tip de suport are o durată scurtă – medie.

Recomandarea este ca demersul de coaching să includă și câteva sesiuni de menținere cu o durată de 30 – 60 minute/sesiune.

Prima sesiune de cunoaștere și de evaluare a adecvării coachingului pentru situația clientului este gratuită și are o durată de 30 de minute.

Dacă demersul vă suscită interesul și doriți informații mai detaliate cu privire la acesta, inclusiv o ofertă privind prețul serviciilor,  vă invit să accesați secțiunea Contact pentru a le solicita.

Informații contact

coach@ancutacosma.ro

0728 144 607